Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Licht gekruide lamsbout met aardappel en ui recept
Licht gekruide lamsbout met aardappel en ui recept

Licht gekruide lamsbout met aardappel en ui


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Snij de knoflook door midden.
Maak de uien schoon en snij deze in dunne ringen.
Schil de aardappels en snij deze in plakjes.
Was de peterselie en hak deze zeer fijn.
Besmeer het vlees in met de doorgesneden teen knoflook, peper en zout.
Olie verhitten en de bout rondom bruin bakken in 5 minuten.
De deksel op de pan en het vlees 20 minuten laten pruttelen op klein vuur.
Neem de pan van het vuur en bestuif de bout met paprikapoeder en kerriepoeder.
Giet de hete bouillon erbij en met het deksel terug op het vuur zetten en het geheel een half uur pruttelen.
Strooi de aardappelschijfjes en uien ringen rond het vlees.
Kruiden met peper en zout, alles samen nog eens 30 minuten laten sudderen.
Leg het vlees op een schotel, en rondom de aardappelen en de ui schikken.
Bestrooien het geheel met peterselie.
De saus binden met het deegje van boter en bloem de kleine stukjes deeg al roerend laten smelten in het vocht.
De saus enkele minuten laten inkoken.
Het geheel op smaak brengen met citroensap en eventueel peper en zout.
De saus apart serveren.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit licht gekruide lamsbout met aardappel en ui recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven