Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Lamsbout met olijven recept
Lamsbout met olijven recept

Lamsbout met olijven


Ingrediënten


3

Bereidingswijze


Maak de wortel schoon en snijd deze in dunne plakjes.
Maak de uien schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en en pers deze fijn..
Ontpit de olijven, doe ze in een kom, bedek ze met water en laat ze uittrekken.
Verhit wat olie in een pan en sauteer daarin de bout aan alle kanten aan.
Voeg dan de ui en de wortel toe en bak deze mee.
Voeg twee eetlepels bouillon toe, voeg de knoflook erbij en zout en peper.
Doe het deksel op de pan en laat zachtjes 1 uur en 45 minuten smoren. Voeg halverwege de kooktijd de tijm en laurier toe.
Giet 20 minuten voor het einde van de kooktijd de olijven af.
Voeg ze bij de bout in de pan.
Verwijder het takje tijm en het laurierblad.
Serveer direct als het heet is.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit lamsbout met olijven recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven