Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Lamsbout met olijven en bleekselderij recept
Lamsbout met olijven en bleekselderij recept

Lamsbout met olijven en bleekselderij


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de uien schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn.
Breng ze met de kruiden, peper en de wijn aan de kook.
Leg de lamsbout in een schaal, schenk er de warme wijn over en laat het vlees 1 nacht marineren.
Neem het uit het vocht en dep het droog.
Zeef de marinade.
Verhit in een braadpan de olie en bak het vlees rondom bruin.
Voeg er een halve liter van de marinade aan toe en laat de bout 1 uur, afgedekt en met af en toe keren zachtjes braden.
Snij de bleekselderij in stukken van 3 centimeter.
Laat de olijven uitlekken.
Voeg beide toe en braad het vlees nog 2 uur.
Dompel de tomaten even in kokend water onder, pel ze, snij ze in achten en warm ze de laatste minuten mee.
Leg het vlees met de bleekselderij, de tomaten en de olijven op een verwarmde schaal.
Laat het braadvocht snel tot sausdikte inkoken of bind het met een kruimig mengsel van 1 eetlepel boter en 1 eetlepel bloem.
Doe de saus in een sauskom.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit lamsbout met olijven en bleekselderij recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven