Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Lamsbout met munt recept
Lamsbout met munt recept

Lamsbout met munt


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de ui schoon en snijd deze in grove stukken.
Maak de wortel schoon en snijd deze in grote stukken.
Leg de lamsbotten in een pan en leg daar de lamsbout op.
Geef er zout en peper over en wat gedroogde munt.
Schenk er 1 deciliter olie over en zet de bout in een oven van 220°C.
Als de bout bruin is, voegen we de groenten toe.
Als deze bruin zijn, geven we er de wijn en de bouillon over.
Voeg het bouquet garni toe en laten de bout nog 1 uur en 15 minuten in de oven.
Overgiet de lamsbout regelmatig met het bak vocht.
Kook ondertussen wat water in een pannetje en doe daar de verse muntblaadjes in.
We gieten deze weer af zodra ze koken en spoelen ze koud af.
Daarna worden ze afgedroogd en fijngehakt.
Leg de bout op een voorverwarmde dienschaal.
Zeef de jus in een pannetje, ontvet ze en laat ze voor 1/3 deel inkoken.
Voeg er dan de gehakte munt bij en doe de saus in een sauskom.
Serveer het geheel gelijk als het nog goed heet is.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit lamsbout met munt recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven