Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Lamsbout met kruidenkorst recept
Lamsbout met kruidenkorst recept

Lamsbout met kruidenkorst


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 180C.
Leg de lamsbout in een braadslede, bestrooi hem met peper en zout en verdeel de boter er in klontjes omheen.
Zet de braadslede in de voorverwarmde oven en braad de lamsbout 3 5 minuten en lepel regelmatig braadvet over de lamsbout.
Bereid intussen de kruidenkorst.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Was de peterselie en hak deze zeer fijn.
Was de citroen onder stromend water schoon en rasp de schil dun af.
Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan lichtbruin.
Voeg de knoflook met de peterselie, de citroenrasp, het amandelschaafsel en het paneermeel in een keukenmachine en draai dit geheel tot kruimels.
Roer er de olijfolie en naar smaak peper en zout door.
Neem de lamsbout aan het einde van de braadtijd uit de oven en bestrijk hem met de mosterd.
Verdeel er het kruidenmengsel over, druk het goed aan en braad de lamsbout nog 3 5 minuten.
Hak de abrikozen fijn.
Neem de lamsbout aan het einde van de bereidingstijd uit de braadslede en houd hem onder aluminiumfolie warm.
Schenk het braadvet in een kleine pan en roer de bloem erdoor.
Breng het aan de kook en voeg al roerend beetje bij beetje bouillon toe.
Voeg de abrikozen en de jam toe en kook alles op laag vuur 5 minuten door.
Serveer de lamsbout met in de schil gebakken aardappelstukjes en gekookte worteltjes.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit lamsbout met kruidenkorst recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven