Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Lamsbout in bockbiermarinade


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de knoflook schoon en snij deze in dunne reepjes.
Maak de uien schoon en snij deze in dunne ringen.
Maak in de lamsbout op verschillende plaatsen inkepingen.
Steek daar de reepjes knoflook, de jeneverbessen en de kruidnagels in.
Leg de lamsbout in een schaal en schenk het bockbier en de port erover.
Leg de uien in het vocht.
Laat het geheel 24 uur op een koele plaats maar niet in de koelkast staan om te marineren.
Draai het vlees regelmatig om zodat het geheel gemarineerd raakt.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Haal de lamsbout uit de marinade, strooi de gemalen peper erover en verpak de lamsbout in ontbijtspek.
Bind het spek vast met keukentouw.
Leg de lamsbout in een braadslee, schenk dan de marinade rondom en braad het vlees tot het een kern temperatuur van 52°C heeft.
Bedruip het vlees regelmatig met het vocht.
Zet de oven uit en laat de lamsbout een kwartier rusten.
Haal de braadslee daarna uit de oven.
Snij de lamsbout in plakken.
Zeef de jus en breng deze op smaak met zout, peper en een scheutje rode port.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit lamsbout in bockbiermarinade recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven