Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kofta Kabab Kasta (gekruid varkensvlees) recept
Kofta Kabab Kasta (gekruid varkensvlees) recept

Kofta Kabab Kasta (gekruid varkensvlees)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de groene chilipepers fijn.
Rasp de schil van de citroen.
Rasp de gemberwortel fijn.
Snijd de piment fijn.
Hak de bieslook en knoflook fijn.
Zeef de groene pruimen.
Kook het vlees 12 minuten met een fijngesneden groene chili en de geraspte citroenschil. Gebruik weinig water, zodat alles geabsorbeerd wordt.
Maal het vlees en maak een fijn mengsel met alle gemalen kruiden. Laat een half uur intrekken.
Maak er dan kleine platte koekjes van.
Plaats in het midden 0,5 theelepel gezeefde pruim.
Maak de handen nat met warm water en trek de randen van de vleeskoekjes over het fruit. Vorm er zo balletjes mee.
Laat ze nog een kwartier staan.
Verhit de boter en bak de balletjes bruin.
Schraap de kookresten los van de bodem van de pan en bevochtig met 4 eetlepels yakhni.
Kook de pan droog.
Bedek de balletjes vervolgens met yakhni en sudder met een deksel op de pan tot er nog slechts een paar eetlepels vocht overblijven.
Zet dan het vuur hoog en roer zachtjes in de pan, zodat de balletjes langs alle kanten met het kookvocht bedekt worden.
Serveer met gezouten, uitgelekt, gedroogde komkommer, die in dunne schijfjes werd gesneden, vervolgens in licht opgeklopt eiwit werd gedoopt en snel werd gesauteerd.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kofta kabab kasta (gekruid varkensvlees) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven