Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Karai Gosht  (gekruid lamsvlees) recept
Karai Gosht  (gekruid lamsvlees) recept

Karai Gosht (gekruid lamsvlees)


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Snijd het vlees in blokjes van 2 cm.
Maak de knoflook en gemberwortel schoon en hak deze fijn.
Doe het vlees in een ruime schaal of kom en meng het met de fenegriekbladeren, komijnpoeder, ketoembar, anijs, chilipoeder en de yoghurt.
Maak de olie heet in een pan en fruit de ui goudgeel, maar wel glazig.
Voeg de knoflook, laurierbladeren, kruidnagels, kaneelpijpje, kardemom en de gember toe en laat het geheel zo'n 2 minuten bakken.
Doe daarna het vlees erbij met 2 deciliter heet water en strooi er wat zout op.
Sluit de pan en laat alles ongeveer een half uur stoven op laag vuur.
Doe daarna het vlees in een koekenpan die niet kan aanbakken en laat op getemperd vuur al het vocht verdampen. Is het vlees nog niet gaar, voeg dan steeds wat water toe, net zolang tot de olie boven komt.
Reken voor het klaar stoven van dit gerecht op drie kwartier tot een uur, afhankelijk van de kwaliteit van het vlees.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit karai gosht (gekruid lamsvlees) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven