Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Kambing santen pedis (gesmoord geitenvlees in kokos sausje)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de sjalotjes schoon en snipper deze fijn.
Kneus de serehstengel met de achter zijde van een mes.
Maak de ingrediŽnten voor de boemboe schoon en wrijf deze fijn in een vijzel tot een mooie kruidenpasta.
Snij het vlees in grote stukken.
Rooster de kokos in een droge koekenpan goudbruin.
Wrijf de geroosterde kokos fijn in de vijzel.
Roer de asem door het water.
Verhit olie in een wok.
Fruit de sjalotjes tot deze glazig worden.
Voeg de kruidenpasta toe en fruit het geheel goed aan.
Voeg het vlees, serehstengel, daun djeruk purut, kardemom en het asemwater toe.
Bak het geheel 5 minuten goed door.
Meng de fijngemalen kokos, de nootmuskaat en de dunne santen erdoor.
Voeg zout naar smaak toe.
Kook alles tot het vlees bijna gaar is.
Voeg de dikke santen erbij en laat alles nog even sudderen tot het vlees gaar is.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kambing santen pedis (gesmoord geitenvlees in kokos sausje) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven