Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kambing masak peteh (gestoofd geiten vlees in pittige saus) recept
Kambing masak peteh (gestoofd geiten vlees in pittige saus) recept

Kambing masak peteh (gestoofd geiten vlees in pittige saus)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de tomaat schoon en snij deze in stukjes.
Snij de petehbonen door midden.
Maak de lomboks schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Maak de sjalotjes schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn.
Schil de djahe en rasp deze fijn.
Rooster de ketumbar en peper in een droge koekenpan.
Wrijf in een vijzel de boemboe tot een pasta.
Verhit de olie in de wok en fruit de pasta aan tot deze gaat geuren.
Voeg het vlees en de tomaat toe en bak tot het vlees van kleur verandert.
Doe de ketjap en een beetje water er bij en breng het aan de kook.
Voeg de gedroogde lomboks, daun djeruk purut toe en stoof het vlees gaar.
Doe de petehbonen er bij.
Verwijder de daun djeruk purut en de lomboks voor het serveren.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kambing masak peteh (gestoofd geiten vlees in pittige saus) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven