Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kalio lumbu (nat rundvlees) recept
Kalio lumbu (nat rundvlees) recept

Kalio lumbu (nat rundvlees)


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Maak de uien schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en snijd deze in dunne plakjes.
Maal de laos schoon en rasp deze fijn.
Schil de djahe en rasp deze zeer fijn.
Maak de lomboks schoon en snijd deze in dunne ringetjes.
Schil de aardappels en snijd deze in blokjes.
Bak de ui, knoflook, koenir, laos, djahé, djeroek poeroet, salam, koenjit en sereh.
Als het gaar is voeg je de sambal, lombok en kardemom toe.
Bak het weer gaar.
Voeg dan de santen met 250 milliliter water toe en laat de santen indikken (de olie komt los).
Voeg dan het vlees toe en laat dit gaar sudderen.
Schep het geheel regelmatig goed om aanbranden te voor komen. Voeg eventueel meer water toe.
Voeg de laatste 3 kwartier de rauwe aardappelblokjes toe.
Als de olie naar boven komt, is het gerecht klaar.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kalio lumbu (nat rundvlees) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven