Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Kaki Dari Anak Domba Dengan Kemangi, Rosemary, Dan Bawang Putih (Lamsbout met fijne kruiden)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de knoflook schoon en pers deze fijn
Maak de lomboks schoon en snij deze in dunne ringetjes
Maak de basilicum schoon en hak deze heel fijn
Maak de rozemarijn schoon en hak deze fijn
Maak de djahe schoon en rasp deze fijn
Voeg de knoflook, lomboks, basilicum, rozemarijn, djahe, djintan, ketoembar, zout en peper bijeen in een vijzel en wrijf het geheel zeer fijn tot er een homogene kruidenmassa ontstaat.
Snij het been los uit de lamsbout
Leg de lamsbout open, zodat hij als een rollade weer dicht kan worden gerold
Wrijf de binnenkant van de het lamsvlees goed met de kruidenmassa in
Plaats de bout weer op zijn oorspronkelijke plek en rol het vlees weer om het bot en bind het geheel goed op, zodat de oorspronkelijke vorm van de bout weer terugkomt.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Leg de lamsbout op een bakplaat en besprenkel hem met olie.
Bak de lamsbout gaar en zorg ervoor dat het geheel regelmatig gedraaid wordt, zodat deze niet verbrand.
Kerntemperatuur van het vlees moet 52 °C zijn

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kaki dari anak domba dengan kemangi, rosemary, dan bawang putih (lamsbout met fijne kruiden) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven