Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Indonesische  gehakballetjes recept
Indonesische  gehakballetjes recept

Indonesische gehakballetjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Doe het gehakt in een kom.
Schil en snipper de ui en voeg de ui, paneermeel, peper, zout, sambal en het ei bij het gehakt.
Kneed alles goed door elkaar en maak er kleine balletjes van.
Maak de paprika schoon en snijd deze in dunne reepjes.
Snijd de ananas in stukjes.
Bak de gehaktballetjes in de olie rondom bruin en gaar in circa 10 minuten.
Haal ze uit de pan en schep er zoveel vet uit de pan dat er nog 2 eetlepels overblijven. Bak in het achtergebleven vet de reepjes paprika gedurende enkele minuten.
Meng de bouillon, azijn, bruine suiker, ketjap en de ma´zena door elkaar en giet dit mengsel al roerend in de pan.
Breng de saus aan de kook en voeg de stukjes ananas toe.
Laat de gehaktballetjes en de ananas in de saus heet worden.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit indonesische gehakballetjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven