Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Hongaarse kip recept
Hongaarse kip recept

Hongaarse kip


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukjes (je kunt ook tomatenblokjes uit blik gebruiken). Verhit in een braadpan de olie en bak hierin de spekjes uit. Voeg ui en knoflook toe en bak het al roerend 3 tot 4 minuten tot de ui glazig ziet. Voeg de kippenbouten toe en strooi er de paprikapoeder over. Wentel de kip goed door het uimengsel en bak ze nog eens 5 minuten.
Voeg dan de tomaten, paprika en tijm toe en laat het 1 minuten meebakken. Breng het op smaak met peper en zout. Voeg de bouillon toe en laat de kip in 15 tot 20 minuten zachtjes stoven.

Serveersuggesties

Serveer de Hongaarse kip met zure room. Lekker bij gekookte aardappelen en sperziebonen. Lekker met een glas rode wijn.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit hongaarse kip recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven