Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gevulde lamsbout met cantharellen recept
Gevulde lamsbout met cantharellen recept

Gevulde lamsbout met cantharellen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bereid de vulling.
Week de sneeŽn brood in de melk.
Verwarm de olie in een koekenpan en bak ui, knoflook, pancetta, rozemarijn en olijven 5 minuten.
Schep in een kom.
Knijp het brood uit en meng door het uienmengsel.
Breng op smaak met zout en peper.
Duw de vulling in de holte van de ontbeende lamsbout en bind dicht met keukentouw.
Wikkel het vlees in aluminiumfolie en leg in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 210ļC.
Bestrooi het vlees met zout en peper.
Wrijf het vlees goed in met olijfolie en leg het in een braadslee.
Rooster het vlees 10 minuten in de oven.
Verlaag de oventemperatuur naar 175ļC, braad het vlees 45 minuten en draai het halverwege om.
Haal uit de oven en laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Verwarm intussen de boter in een ruime pan.
Voeg de cantharellen en knoflook toe en bak ze 5 minuten al omscheppend op hoog vuur.
Meng de peterselie erdoor.
Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de lamsbout in plakken en serveer met de cantharellen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gevulde lamsbout met cantharellen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Gevulde lamsbout met cantharellen heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Ga ik vanavond proberen! Zocht naar recept voor cantharellen en heb net een lamsbout gekocht. Hoe toevallig.
    Mijntje gaf dit recept op 17 oktober 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven