Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gekruide lamsbout uit de oven recept
Gekruide lamsbout uit de oven recept

Gekruide lamsbout uit de oven


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Snij de korstjes van het brood en snij het brood in blokjes.
Wrijf in een vijzel het brood met het gemberpoeder, de koriander, de komijn, het sinaasappelsap, de olie, zout en peper tot een gladde broodpasta.
Vet een ovenschaal in.
Dep de lamsbout met keukenpapier droog en leg hem in de schaal.
Verdeel de broodpasta over de boven- en de zijkanten van de lamsbout en druk het stevig aan.
Dek het geheel goed af met aluminiumfolie af.
Zet het geheel tot gebruik in de koelkast.
Neem de lamsbout 1 uur voor gebruik uit de koelkast.
Verwarm de oven voor op 225C.
Zet de lamsbout afgedekt met aluminiumfolie in het midden van de oven.
Laat het geheel in 1 uur gaar worden.
Verwijder het folie en laat de lamsbout in nog 5 tot 10 minuten bruin worden.
Kerntemperatuur 58C voor medium.
Schakel de oven uit en laat de lamsbout met de ovendeur op een kier 5 tot 10 minuten rusten.
Snij de lamsbout met een scherp mes in plakken.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gekruide lamsbout uit de oven recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven