Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gebraden lamsschouder met kruidenkaasvulling recept
Gebraden lamsschouder met kruidenkaasvulling recept

Gebraden lamsschouder met kruidenkaasvulling


Ingrediënten


Bereidingswijze


Been het stuk schoudervlees uit.
Pluk de saliebladjes van de stengel.
Ris de rozemarijn.
Hak de salie en rozemarijn zeer fijn.
Maak de sjalotten schoon en snipper deze fijn.
Meng de kruidenkaas met de sjalotjes, rozemarijn, salie, peper en zout goed door elkaar.
Leg het vlees plat op de werkbank met de gladde kant naar onder.
Verdeel het mengsel over het midden van het stuk vlees.
Rol het stuk vlees nu op en bind het samen met keukentouw.
Verwarm de oven op 200C voor.
Leg de lamsschouder in een braadslede of grote ovenschaal.
Bestrijk het vlees rondom met olie en bestrooi met zout en peper.
Schenk de bouillon erbij, dek de schaal af met een deksel of aluminiumfolie.
Schuif de schaal op een rooster 1 uur en 15 minuten in het midden van de oven.
Bedruip het vlees tussentijds geregeld met braadvocht.
Verhoog de oventemperatuur naar 220 C en verwijder deksel of aluminiumfolie.
Laat het vlees nog 15 minuten kleuren en doorgaren.
Verwijder het keukentouw en snijd het vlees in plakken van ongeveer 1 cm.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gebraden lamsschouder met kruidenkaasvulling recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven