Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gebakken kalfslever met witlof, gefrituurde uienringen en gebakken aardappels recept
Gebakken kalfslever met witlof, gefrituurde uienringen en gebakken aardappels recept

Gebakken kalfslever met witlof, gefrituurde uienringen en gebakken aardappels


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Gebakken kalfslever:
Verhit de boter tot deze licht bruin ziet.
Rol de kalfslever door de bloem en bak in circa 5 minuten per kant goudbruin en krokant.
Laat de kalfslever twee tot drie minuten rustig nagaren.
Hoe meer veerkracht de kalfslever heeft als je er op drukt, hoe meer roze hij van binnen is.

Gefrituurde uien:
Verhit de frituurolie tot 180 C.
Maak de uien schoon en snijd deze in grote ringen.
Rol de uienringen door de bloem en frituur de uienringen goudbruin en krokant.
Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.

Gesmoorde witlof:
Was de citroen en rasp deze voor de helft. Halveer de citroen en pers deze uit.
Halveer de witlof en verwijder de harde kern.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan.
Bak de witlof op de platte kant goudbruin en breng op smaak met zout, peper en de citroenschil.
Blus af met kalfsfond en citroensap en laat 7.5 minuten op lage temperatuur smoren.

De aardappels:
Maak de aardappels schoon en snijd deze in plakjes van ongeveer 1 cm. Blancheer 1 minuut in ruim kokend water met zout.
Giet af en laat uitwasemen.
Verhit olie en boter in een pan.
Maak de knoflook schoon en snipper deze fijn.
Pluk de blaadjes tijm van het hout.
Meng de knoflook en tijm door de aardappels en breng op smaak met zout en peper.
Bak de aardappels in circa 8 minuten goudbruin.

Serveer:
Leg de aardappels op een warm bord en serveer daarop de witlof, lever en uienringen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gebakken kalfslever met witlof, gefrituurde uienringen en gebakken aardappels recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven