Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Dolmadakia (gevulde wijnbladeren) recept
Dolmadakia (gevulde wijnbladeren) recept

Dolmadakia (gevulde wijnbladeren)


Ingrediënten


Bereidingswijze


De wijnbladeren voorzichtig afspoelen en met keukenpapier droogdeppen.
De uien pellen en fijn snipperen.
De uiensnippers met het gehakt vermengen.
De rijst ca. 5 minuten koken en laten uitlekken. De rijst met het vlees vermengen.
Munt, peterselie en dille toevoegen en alles goed kneden.
Met kaneel, peper en zout opbrengen en wat olijfolie erdoor kneden.
Op ieder wijnblad 1 eetlepel vulling leggen, het blad oprollen en met dun keukentouw vastbinden.
Bedek een schaal net de overige wijnbladen en leg de rolletjes er laag om laag in.
Zoveel bouillon erbij gieten dat de rolletjes net bedekt zijn.
Met citroensap besprenkelen. Het deksel op de schaal doen.
Alles ca. 1 uur op laag vuur laten sudderen en in de schaal laten afkoelen, eruit halen en opdienen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit dolmadakia (gevulde wijnbladeren) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Dolmadakia (gevulde wijnbladeren) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies

  • Heerlijk die dolmadakia's, maar ik koop ze bij de xenos in blik, goedkoop! Maar zal recept eens proberen.
    Claudia Smeets gaf dit recept op 3 september 2012 5 uit 5 sterren
  • Ik vind de recepten erg leuk en lekker en niet moeilijk.
    gerda gaf dit recept op 3 september 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven