

Daging Malakka (rundvlees met pinda's)
Ingrediënten
- 500 gram rundvlees
- 4 eetlepels olie
- zout
- peper naar smaak
- 1 eetlepel gula jawa (palmsuiker)
- 2 rode lomboks
- 2 tomaten
- 225 milliliter water
- 40 gram pinda's
- 7 eetlepel ketjap manis
- BOEMBOE:
- 4 sjalotten
- 2 theelepels ketumbar
- 0,5 theelepels djinten
Bereidingswijze
Wrijf of maal de pinda's fijn.
Snijd de tomaten in dunne partjes en de lomboks in reepjes.
Snijd het vlees in blokjes.
Verhit in een wok de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten.
Voeg dan de suiker, de lomboks, het zout en peper en de tomaten toe en bak dit 5 minuten.
Dan het vlees toevoegen samen met het water en sudder het vlees gaar.
Vervolgens de pinda's en de ketjap toevoegen en het geheel nog 2 minuten laten sudderen.
Meer Recepten
- Daging age (licht zuur gestoofd rundvlees)4 porties
1 uur
jaccor - Daging Abon sapi (gestoofd mild gekruid rundvlees)4 porties
4 uur
jaccor - Bundu Daging (gestoofd rundvlees)4 porties
2 uur
jaccor
Allergenen Informatie
Voor dit daging malakka (rundvlees met pinda's) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.Mijn Recensie
Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.Zelf een recensie plaatsen
- Home
- Recepten
- Hoofdgerechten
- Vlees
- Daging malakka (rundvlees met pinda's)