Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Cincang ternak kari (gekruid gehakt met santen en aardappel) recept
Cincang ternak kari (gekruid gehakt met santen en aardappel) recept

Cincang ternak kari (gekruid gehakt met santen en aardappel)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de ui schoon en snipper deze fijn.
Maak de lomboks schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Schil de djahe en rasp deze fijn.
Prak de aardappel fijn.
Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui, knoflook, lomboks, kunyit, nagelgruis, djinten, djahe en zout licht aan.
Voeg het gehakt hier aan toe en bak het in de kruiden rul.
Roerbak dit circa 5 minuten.
Giet dan ca. 5 dl. water in de pan en voeg de santen en daun salam toe. Breng het geheel aan de kook.
Doe het vuur laag en laat het gehaktmengsel ca. 10 min. zachtjes stoven.
Roer er de geprakte aardappel door en laat het gerecht nog ca. 10 min. zachtjes stoven.
Verwijder de salam voor het opdienen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit cincang ternak kari (gekruid gehakt met santen en aardappel) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven