Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bhoona gosht (lamsvlees) recept
Bhoona gosht (lamsvlees) recept

Bhoona gosht (lamsvlees)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de uien schoon en hak deze fijn.
Schil de gemberwortel en rasp deze fijn.
Maak de knoflook schoon en pers deze.
Ontvel de tomaten en snijd deze in stukken.
Snijd overtollig vet van het vlees.
Spoel het vlees af met koud water en snijd het in dobbelsteentjes.
Laat de stukjes vlees op keukenpapier drogen.
Verhit de olie op half vuur, voeg de ui, gember en knoflook toe en fruit tot de ui glazig is ( 5 minuten).
Zet het vuur laag, voeg de kurkuma, komijn, koriander en chilipoeder toe en verwarm alles al roerend 2.5 minuten.
Voeg het vlees toe, zet het vuur op half en roerbak 5 minuten.
Leg het deksel op de pan, zet het vuur op half en laat 17.5 minuten pruttelen tot het vocht is verdampt.
Schep het geheel goed en vaak om.
Roerbak het vlees op hoog vuur 2.5 minuten en bak het op half vuur nog 7.5 minuten.
Schep het geheel goed en vaak om.
De blokjes vlees zien er vrij droog uit en het vet drijft bovenop.
Laat een deel van het vet weglopen (er mogen geen specerijen verloren gaan).
Voeg het water en het zout toe, breng het aan de kook en let een deksel op de pan.
Laat het vlees 50-60 minuten sudderen tot het gaar is (voeg zo nodig water toe).
Tegen het eind van de kooktijd moet de ingekookte kruidige jus aan de stukjes vlees blijven hangen.
Voeg de stukjes tomaat en de hele groene chilipepers toe en roerbak nog 3-4 minuten.
Voeg al roerend de garam masala en de helft van de korianderblaadjes toe en neem de pan van het vuur.
Schep de bhoona gosht in een schotel en leg de plakjes tomaat langs de rand.
Strooi het restant van de gehakte korianderblaadjes op de plakjes tomaat.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit bhoona gosht (lamsvlees) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven