Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bebotok daging pedis (pittig gekruid gehakt gerecht) recept
Bebotok daging pedis (pittig gekruid gehakt gerecht) recept

Bebotok daging pedis (pittig gekruid gehakt gerecht)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Blancheer de koolbladeren ongeveer 3 minuten. Laat ze uitlekken en afkoelen.
Pel de sjalotjes en de knoflook en snipper ze fijn.
Verwijder de steeltjes en desgewenst de zaadjes van de rode en de groene lombok en de rawits en snijd lomboks en rawits ragfijn.
Schil de laos en de kencur.
Wrijf de laos, de kencur, de ketumbar, de djinten, de trassi, de tamarinde, het limoensap, de zoetstof en het zout fijn tot een pasta.
Verhit de olie in een wok.
Smoor de sjalotjes, de knoflook, de lomboks en de rawits in een wok glazig.
Voeg de kruidenpasta toe en roerbak deze ongeveer 5 minuten.
Laat dit mengsel afkoelen.
Klop het ei los, meng dit met het kruidenmengsel en het rundergehakt. Leg vier koolbladeren op elkaar, verdeel het gehaktmengsel erop, vouw de bladeren dicht en steek deze vast met een cocktailprikker.
Stoom de gevulde kool in een stoompan in ongeveer 30 minuten gaar.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit bebotok daging pedis (pittig gekruid gehakt gerecht) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven