Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Babi Usee-Usee (gebakken hamlappen in kokosmelksaus) recept
Babi Usee-Usee (gebakken hamlappen in kokosmelksaus) recept

Babi Usee-Usee (gebakken hamlappen in kokosmelksaus)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de uien schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Kneus de serehstengel met de achterzijde van een mes.
Schil de laos en rasp deze fijn.
Rooster de kemirienoten in een droge koekenpan en wrijf deze fijn.
Snij het vlees in blokjes.
Meng het vlees goed met alle kruiden in een kom, behalve de santen, djeruk purut en de sereh en laat het 24 uur marineren.
Verhit 4 eetlepels olie in wok en bak het vlees rondom bruin.
Voeg hier de santen, djeruk purut en sereh aan toe.
Doe het vuur zacht, laat het vlees gaar sudderen en de saus indikken.
Lekker met witte rijst.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit babi usee-usee (gebakken hamlappen in kokosmelksaus) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven