Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Babi kong (blokjes varkensvlees in een zeer kruidige ketjap saus) recept
Babi kong (blokjes varkensvlees in een zeer kruidige ketjap saus) recept

Babi kong (blokjes varkensvlees in een zeer kruidige ketjap saus)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de knoflook schoon en snij deze fijn.
Schil de djahe en rasp deze fijn.
Snij het vlees in blokjes.
De knoflook, djahe, zout, peper en Chinese 5-kruiden fijnwrijven tot een pasta.
De olie verhitten en de pasta even roerbakken.
Het vlees toevoegen en goed met de kruiden mengen.
Voeg het water, de ketjap manis, ve-tsin en gula djawa toevoegen en op het laatst het scheutje azijn erbij.
Schep het geheel goed door en aan de kook brengen.
Dan het vuur lager, deksel op de pan en gaar laten sudderen tot de jus wat ingedikt is.
Wel af en toe het geheel goed door scheppen

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit babi kong (blokjes varkensvlees in een zeer kruidige ketjap saus) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven