Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Babi Cin Empat (hamlappen met bamboescheuten en kruiden) recept
Babi Cin Empat (hamlappen met bamboescheuten en kruiden) recept

Babi Cin Empat (hamlappen met bamboescheuten en kruiden)


Ingrediënten


20

Bereidingswijze


Maak de sjalotjes schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Maak de lombok schoon en snijd deze in dunne ringetjes.
Hak de koriander fijn.
Snijd het vlees in blokjes.
Rooster de ketumbar, stamp ze fijn en vermeng ze met 2 eetlepels water.
Maal de sjalotten en knoflook fijn.
Verwarm de olie en bak de steranijs en het kaneelstokje eventjes aan. Roer de uienmassa er door en bak dit goudbruin.
Doe de ketumbar, hoisinsaus, suiker en kruidnagelpoeder er bij en bak alles tot de suiker karamelliseert.
Zet het vuur hoog en voeg het varkensvlees toe.
Bak tot het vlees van kleur is veranderd.
Doe de ketjap er bij samen met het water zodat het vlees onder staat. Stoof het vlees totdat het helemaal gaar is.
Laat de saus goed inkoken.
Voeg naar smaak zout toe.
Roer de uitgelekte bamboescheuten door het gerecht en laat ze even mee warmen.
Strooi er gehakte koriander en fijngesneden lombok overheen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit babi cin empat (hamlappen met bamboescheuten en kruiden) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven