Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Babi Arsik (scherp gekruid varkensvlees) recept
Babi Arsik (scherp gekruid varkensvlees) recept

Babi Arsik (scherp gekruid varkensvlees)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Het varkensvlees in blokjes snijden en met zout en citroensap inwrijven.
Even laten trekken.
Maak de ui schoon en rasp deze fijn.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Maal de kermirienootjes fijn in een vijzel.
Maak de pepers schoon en snijd deze in dunne ringetjes.
Schil de gemberwortel en rasp deze fijn.
Meng de ui, knoflook, gember, kermirie, pepers en koenjit goed door elkaar.
Verhit wat olie in een wok en fruit het kruidenmengsel in de olie fruiten tot ze geurig worden.
Dan vlees toevoegen.
Het gerecht ongeveer 5 minuten laten sudderen. Dan een kopje water toevoegen en dan verder laten sudderen met de deksel op de wok.
Als de saus tot ongeveer de helft ingedikt is, het zout, citroenblad(djeroek poeroet), sereh en de tomaten er bij doen.
Tenslotte nog 10 minuten laten sudderen tot de saus ingedikt is.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit babi arsik (scherp gekruid varkensvlees) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven