Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zalmpaté recept
Zalmpaté recept

Zalmpaté


Ingrediënten


Bereidingswijze


Oven voorverwarmen tot 175 graden C. Paprika in kleine stukjes snijden en de lenteui in ringetjes. Zalm in stukjes snijden. Pureer de zalm met het ei en de créme fraîche in een keuken machine en voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de zalmsnippers, paprika en uienringetjes door de zalmpuree. Vet een kleine (1/2 liter) cakeblik in, schep de zalmmassa er in en dek af met aluminiumfolie. Zet de vorm in een braadslee en vul deze met kokend water zodat het cakeblik voor de helft in water staat. In het midden van de oven in 30 minuten gaar laten worden. Uit de oven halen en laten afkoelen en dan nog 2 uur laten opstijven in de koelkast. Op een bord storten en in plakken snijden.

Serveersuggesties

Heerlijk met ciabatta en een rucolasalade met olijven en pijnboompitjes. Of een plak als voorgerecht.(Dan is er genoeg voor 6 personen).

Allergenen Informatie

Voor dit zalmpaté recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven