Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Woku di blanga (gestoomde makreel in bananenbladeren) recept
Woku di blanga (gestoomde makreel in bananenbladeren) recept

Woku di blanga (gestoomde makreel in bananenbladeren)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Rooster de kemirienoten in een droge koekenpan.
Maak de sjalotjes schoon en snipper deze fijn.
Hak de bieslook zeer fijn.
Maak de lomboks schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Rits de blaadjes van de kemangi en snij het fijn.
Verwijder het harde gedeelte van de sereh en snij het dikke deel zeer fijn.
Ontvel de tomaten, verwijder de zaden en snij het vruchtvlees in blokjes.
Maak de stervrucht schoon en snij deze klein.
Maak de djahe en kunyit schoon en rasp deze fijn
Wrijf de kemirienoten, sjalotjes, kemangi, sereh, tomaat en stervrucht tot een kruiden pasta.
Snij de makreel in moten en spoel ze schoon onder de kraan.
Marineer de moten ca. 12 uur in een mengsel van asem en zout.
Verpak de vis in bananenblad voeg bij elke moot vis een beetje kruidenpasta wat bieslook en lombokringetjes.
Maak de pakjes goed dicht en stoom het in 15 minuten gaar.
Rooster of gril het daarna mooi bruin van kleur.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit woku di blanga (gestoomde makreel in bananenbladeren) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven