Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Vis Forel met witlof en spekreepjes recept
Vis Forel met witlof en spekreepjes recept

Vis Forel met witlof en spekreepjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de forellen onder koud stromend water en dep ze droog met keukenpapier. Smelt in een braadpan 100 gram boter en fruit hier de sjalot in maar laat niet bruin worden. Verwijder de buitenste bladeren van het lof en snijd het bittere hard eruit (doe ik zelf niet daar ik de bittere smaak lekker vindt en die is vrijwel niet meer aanwezig). Leg het lof in de braadpan en kruid met peper en zout. Voeg het spek toe en bak het lof met de deksel op de pan laat ca. 2 5 min. sudderen, halverwege draaien. Smelt de rest van de boter in een koekepan en bak daarin de forellen ca. 5 min aan elke kant goudbruin en gaar. Kruiden met peper en zout. Leg de forellen op een warme schotel en dek ze af met aluminiumfolie en houd ze warm. Voeg de wijn toe aan het braadvocht en roer de aanbaksels los en laat de wijn in ca. 1 min. verdampen. Roer er dan de room door. Kruid met peper en zout en laat het iets indikken. Schik de forellen op 4 voorverwarmde borden en leg het lof eromheen. Bedekken met het spek en lepel er wat saus over. Garneren met citroenschijfjes Serveer net gekookte aardappelen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit vis forel met witlof en spekreepjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Vis Forel met witlof en spekreepjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 2 recensies

  • Echt een goed recept. Ik ga deze zeker vaker maken. De lof op deze manier en de combinatie vond ik erg geslaagd.
    R.A.V. gaf dit recept op 11 januari 2014 4 uit 5 sterren
  • Ik vond het een zeer smakelijk recept. De ingrediŽnten passen goed bij elkaar. Zeker voor herhaling vatbaar.
    Marion Vester gaf dit recept op 27 september 2012 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven