Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Vis Forel gegrilld 1 recept
Vis Forel gegrilld 1 recept

Vis Forel gegrilld 1


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voorbereiding 70 min.: Enkele blaadjes achterhouden voor de garnering, rest basilicum grof knippen. In de pan de olie doen, 1 eetlepel overhouden met basilicum ca. 1, 5 min. verwarmen, olie mag beslist niet koken. Laten afkoelen en ca. 1 uur laten staan. Olie zeven en citroensap erdoor roeren, op smaak brengen met zout en peper. Intussen kleine courgette en de wortel wassen en met een kaasschaaf en in de lengte in dunne plakken snijden. Tomaten ontvellen en in kleine blokjes snijden. Bereiding 25. min.: Grill voorverwarmen op de hoogste stand. Intussen een pan voor 1/3 vullen met water en aan de kook brengen. Courgette en wortel in een vergiet ca. 5 min. beetgaar koken. Forel onder koud stromend water schoonspoelen en droogdeppen met keukenpapier. Forel bestrijken met achtergehouden olie en bestrooien met peper en zout. Schaal voorverwarmen. Forel ca. 10 cm onder de grill schuiven en in ca. 4- 5 min. gaar grillen. Halverwege draaien. Intussen basilicumolie zachtjes verwarmen. Courgette en wortel over de rand van schaal verdelen, forel erop leggen en garneren met tomaatblokjes en basilicum. Serveren met gebakken aardappeltjes. Wijnsugestie: Rose Cotes de Provence.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit vis forel gegrilld 1 recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven