Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Udang pedis manis (garnalen met aardappelschijfjes in een pittige saus) recept
Udang pedis manis (garnalen met aardappelschijfjes in een pittige saus) recept

Udang pedis manis (garnalen met aardappelschijfjes in een pittige saus)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pel de garnalen.
Maak deze schoon.
Maar laat de staart zitten.
Marineer ze een uur in citroensap en zout.
Maak de aardappels schoon en snij deze in blokjes.
Frituur de aardappelblokjes tot deze licht bruin worden.
Maak de ingrediŽnten voor de boemboe schoon en snij deze fijn.
Wijf de ingrediŽnten voor de boemboe tot een kruidenpasta.
Verhit wat olie in een wok en bak de ingrediŽnten voor de boemboe licht aan tot deze begint te kleuren.
Voeg de daun djeruk purut toe en schep het geheel goed door op een laag vuurtje.
Voeg de garnalen toe en bak tot ze van kleur veranderen.
Doe de aardappelblokjes, ketjap, asemwater en santen er bij en stoof de garnalen gaar.
Schep het geheel goed door.
Breng het gerecht op smaak met peper en zout en bestrooi met de Bawang goreng.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit udang pedis manis (garnalen met aardappelschijfjes in een pittige saus) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven