Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Udang asem manis (garnalen in zoete saus) recept
Udang asem manis (garnalen in zoete saus) recept

Udang asem manis (garnalen in zoete saus)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de garnalen schoon en pel deze.
Marineer de garnalen een paar uur in wat zout, peper en limoensap.
Maak de ui schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en snij deze in hele dunne plakjes.
Schil de djahe en rasp deze fijn.
Maak de bosuitjes schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Maak de lomboks schoon en snij deze in ringetjes.
Als je het geheel minder heet van smaak wil hebben verwijder dan de zaden en zaadlijsten uit de lomboks.
Maak de wortels schoon en snij deze in plakjes.
Fruit de ui, lombok en djahe in wat olie gaar.
Voeg de knoflook en wortel toe en bak die even mee.
Doe dan de garnalen in de pan en bak ze tot de kleur verandert.
Voeg dan de ananas, -sap uit het blikje, gula djawa en tomatensaus toe
Schep het geheel goed door elkaar tot een homogene massa.
Bind de saus met ma´zena.
Strooi de bosuitjes en eventueel ringetjes lombok over het gerecht.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit udang asem manis (garnalen in zoete saus) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven