Tandoori muchli (geroosterde vis uit de oven)

Ingrediënten

+ -
print

Masala:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Aluminiumfolie
  • Blender
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Neem een ovenschaal waarin de hele vis past en leg er een vel aluminiumfolie in dat 2½ keer zo groot is als de vis.
    Kerf de vis aan beide kanten 4-5 maal diep in.
    Wrijf hem in met citroensap en bestrooi met zout en peper.
    Leg de vis op de folie en zet apart.
    Voor de masala:
    Hak de ui en knoflook fijn in een blender of keukenmachine.
    Doe het in een kom met gehakte koriander, yoghurt, garam masala, chilipoeder, koriander, komijn en fenegriek.
    Meng alles goed en wrijf de vis van buiten en van binnen in met de masala.
    Trek de folie als een tentje over de vis en vouw de naad dicht.
  2. Laat minstens 4 uur marineren op een koele plaats.
    Bak de vis 20 minuten in een op 160 °C voorverwarmde oven.
    Haal hem dan voorzichtig uit de folie, leg hem in een vistang op een grillrooster en rooster hem op een houtskoolbarbecue.
    Pas op in dit stadium:
  3. gare vis breekt gemakkelijk.
  4. Of braad de vis naar wens af op een rooster in de oven.

    Noot:
    Traditioneel wordt vers gevangen vis ingewreven met masala, in een bananeblad verpakt en in de hete as gesmoord.
  5. Deze methode die stoven en stomen combineert in het blad, bewaart de sappen van de vis zelf.
  6. Aluminiumfolie geeft hetzelfde resultaat.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in yoghurt
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • yoghurt is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
15 kcal
0%60 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Tandoori muchli (geroosterde vis uit de oven)