Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Tandoori muchli (geroosterde vis uit de oven) recept
Tandoori muchli (geroosterde vis uit de oven) recept

Tandoori muchli (geroosterde vis uit de oven)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Neem een ovenschaal waarin de hele vis past en leg er een vel aluminiumfolie in dat 2 keer zo groot is als de vis.
Kerf de vis aan beide kanten 4-5 maal diep in.
Wrijf hem in met citroensap en bestrooi met zout en peper.
Leg de vis op de folie en zet apart.
Voor de masala:
Hak de ui en knoflook fijn in een blender of keukenmachine.
Doe het in een kom met gehakte koriander, yoghurt, garam masala, chilipoeder, koriander, komijn en fenegriek.
Meng alles goed en wrijf de vis van buiten en van binnen in met de masala.
Trek de folie als een tentje over de vis en vouw de naad dicht. Laat minstens 4 uur marineren op een koele plaats.
Bak de vis 20 minuten in een op 160 C voorverwarmde oven.
Haal hem dan voorzichtig uit de folie, leg hem in een vistang op een grillrooster en rooster hem op een houtskoolbarbecue.
Pas op in dit stadium: gare vis breekt gemakkelijk. Of braad de vis naar wens af op een rooster in de oven.

Noot:
Traditioneel wordt vers gevangen vis ingewreven met masala, in een bananeblad verpakt en in de hete as gesmoord. Deze methode die stoven en stomen combineert in het blad, bewaart de sappen van de vis zelf. Aluminiumfolie geeft hetzelfde resultaat.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit tandoori muchli (geroosterde vis uit de oven) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven