Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Saté Pedis Monkfish Dengan Kapur (lekker zuur en pittig visje) recept
Saté Pedis Monkfish Dengan Kapur (lekker zuur en pittig visje) recept

Saté Pedis Monkfish Dengan Kapur (lekker zuur en pittig visje)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de lomboks schoon en snij deze in hele fijne ringetjes.
Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn.
Pers de limoenen uit en bewaar het sap.
Wrijf in een vijzel de lomboks, knoflook, peper, kurkuma, vissaus, olie en limoensap fijn tot een homogene massa.
Zorg dat je barbecue middelmatig heet is wanneer je aan de vis begint.
Snij de filets in medaillons van ongeveer 1,5 cm dikte.
Leg de medaillons maximaal 15 minuten in de kruidenmassa.
Daar de kruidenmassa iets zurig is zorgt dit er voor dat de vis koud gaart en dit is niet de bedoeling.
Rijg telkens 2 of 3 medaillons op een saté prikker.
Leg de spiesen meteen op de barbecue.
Bestrijk de spiesen tijdens het grillen met het restant van de kruidenmassa.
Draai de spiesen regelmatig om verbranding te voorkomen.

Serveersuggesties

Als je de stokjes in lauw zout water legt zo lang als je het vlees marineert, dan ver branden de stokjes niet tijdens het grillen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit saté pedis monkfish dengan kapur (lekker zuur en pittig visje) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven