Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Nijlbaars in zoetzure saus recept
Nijlbaars in zoetzure saus recept

Nijlbaars in zoetzure saus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak een marinade van de bloem, zout, peper, citroensap en een beetje water.
Was de prei en snijd deze in ringen.
Was de winterwortel en rasp deze fijn.
Verwijder de zaden uit de peper en snijd deze in ringetjes.
Maak de ui schoon en snipper deze fijn.
1 eetlepel olie heet laten worden. Knoflook en gember in de olie aanbakken.
Tomatenpuree verdunnen met het water en toevoegen aan de knoflook en gember. Even doorroeren en aan de kook brengen.
Suiker, azijn en peper toevoegen.
Op smaak brengen en eventueel extra binden met een beetje aardappelmeel.
Houd de saus warm.
De visfilet nakijken op graten en ± 15 minuten in de marinade leggen.
Doe enkele lepels bloem op een plat bord en paneer de visfilets hierin.
Laat de gepaneerde filets ˝ uur rusten.
Bak daarna de filets in ruim olie. (2 x net als verse frites).
Leg de gebakken visfilets op een serveerschaal en strooi hierover de reepjes prei, wortel en Spaanse peper.
Overgiet het geheel met de zoetzure saus en direct serveren.
Lekker met basmatirijst.
Eventueel kun je ook nog taugé bij de groenten toevoegen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit nijlbaars in zoetzure saus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven