Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Laksa udang (garnalen in bouillon en kokosmelk) recept
Laksa udang (garnalen in bouillon en kokosmelk) recept

Laksa udang (garnalen in bouillon en kokosmelk)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Week de bihun (noedels van rijstmeel) in heet water en laat het goed uitlekken.
Maak de sjalotjes schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn.
Roosterde kemirienoten even aan boven een vuurtje.
Kneus de serehstengels met de achterzijde van een mes.
Schil de kencur en kunyit en maal deze in de vijzel.
Voeg de ingrediënten voor de boemboe toe in de vijzel.
Wrijf het geheel tot een pasta.
Kook eieren hard en pel deze snij deze in stukjes.
Snij de limoen in partjes voor de garnering.
Fruit de boemboe, sereh en daun djeruk purut in wat olie tot het gaat geuren.
Voeg de garnalen toe en roerbak tot deze van kleur veranderen.
Voeg de bouillon en de santen toe en breng al roerende langzaam aan de kook.
Leg de bihun op een bord.
De partjes ei en taugé er op.
Strooi de garnalen er over.
Schenk de bouillon er over.
Strooi er daun kemangi en gebakken uitjes over.
Serveer met partjes limoen en sambal.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit laksa udang (garnalen in bouillon en kokosmelk) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven