Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kerrierijst met doperwten en nijlbaars recept
Kerrierijst met doperwten en nijlbaars recept

Kerrierijst met doperwten en nijlbaars


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de ui schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Verwijder de zaden en zaadlijsten uit de peper en snijd deze in hele dunne ringetjes.
De vis in blokjes van ongeveer 3 cm snijden.
De vis inwrijven met wat zout en enkele druppels citroen- of limoensap en 5 minuten in laten trekken.
Verhit de olie in een pan en fruit de knoflook, de ui en het pepertje met de kerrie ca. 2 minuten zachtjes aan.
Voeg de ongekookte Surinaamse rijst toe en ongeveer 3 minuten al omscheppend bakken.
Doperwten, wijn, bouillontablet en 4 deciliter water toevoegen.
Met de deksel op de pan aan de kook brengen, dan 1 2 minuten zachtjes laten koken.
Schep het geheel regelmatig om.
De visblokjes erdoor roeren en nog 1 2 minuten zachtjes laten koken. Schep voorzichtig het geheel af en toe om.
Intussen de amandelen grof hakken en in een koekenpan in ca. 1 minuut bruin roosteren.
De amandelen en dille door het rijstmengsel scheppen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kerrierijst met doperwten en nijlbaars recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven