Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kabeljauw met citroenjus recept
Kabeljauw met citroenjus recept

Kabeljauw met citroenjus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Spoel de kabeljauw onder stromend koud water af. Maak droog met keukenpapier. Wrijf ze in met een mengsel van ˝ eetlepel limoen-of citroensap, zout en peper.
Laat de filets 10 minuten liggen. Dep ze daarna opnieuw droog en wentel ze door gezeefde bloem.
Schud de overtollige bloem eraf. Laat de boter smelten in een koekenpan. Wacht tot het schuim grotendeels is weggetrokken.
Bak de vis er in ca. 6 minuten aan weerszijden goudbruin in. Neem de vis uit de pan en houd ze warm (bij voorbeeld op een voorverwarmde ovenvaste schaal in een tot 120 graden celsius verwarmde oven).
Roer limoen-of citroenrasp en 2 eetlepels water door de resterende bakboter. Voeg onmiddellijk darna de kappertjes toe. Schenk de bruisende ‘jus’ met de kappertjes over de gebakken vis.

Presentatie:
Bestrooi de vis met bieslook. Verdeel de vis aan tafel over voorverwarmde borden. Schik er enkele partjes citroen of limoen bij.
Dien er in de wok gebakken spinazie en gekookte aardappelen of aardappelpuree bij op.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit kabeljauw met citroenjus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven