Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ikan Tomat (kabeljauw in pittige tomatensausje) recept
Ikan Tomat (kabeljauw in pittige tomatensausje) recept

Ikan Tomat (kabeljauw in pittige tomatensausje)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pers de citroen uit en meng door het sap zat zout.
Maak de ui schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn.
Maak de paprikaís schoon en snij deze in blokjes.
Maak de tomaten schoon en snij deze in stukjes.
Maak de lomboks schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Marineer de filets met het gemengde citroensap een paar uur op een koele plaats.
Sla het ei los in een schaal en haal de vis door het ei.
Bestrooi de door het ei gehaalde vis met de maÔzena.
Verhit de olie in een wok.
bak de visfilets licht bruin in de hete olie.
Als de vis lichtbruin is haal de vis uit de wok en laat deze goed uitlekken op keukenpapier.
Houd de vis warm.
Verhit de olie in de wok.
Bak hier in de ui knoflook licht aan.
Voeg de paprika toe en bak deze mee.
Voeg na een 5 minuten de lombokringetjes en tomaten toe en bak het geheel goed door.
Schep het geheel regelmatig goed om om verbranding te voorkomen.
Voeg dan de ketumbar, djinten, ketchup, ketjap en suiker naar smaak toe.
Voeg de vis toe en verwarm het geheel nog even.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ikan tomat (kabeljauw in pittige tomatensausje) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven