Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ikan salmon dan sambal matah (zalm in sambal van sjalotjes) recept
Ikan salmon dan sambal matah (zalm in sambal van sjalotjes) recept

Ikan salmon dan sambal matah (zalm in sambal van sjalotjes)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snij de zalmfilet in vier gelijke stukken.
Pers de limoen uit.
Maak de sjalotjes schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Maak de rawits schoon en snij deze fijn.
Snij de tomaat in stukjes.
Snij de nerven uit de djeruk purut en hak fijn.
Doe de ingrediŽnten voor sambal matah in een kom en meng het goed door elkaar.
Verhit olie in een wok en bak de verkruimelde trassi even aan.
Laat dit tot kamertemperatuur afkoelen en roer het dan door het knoflookmengsel.
Breng de sambal op smaak met zout en suiker.
Maak vervolgens een marinade van de ketchup, ketjap, limoensap, zout, suiker en peper.
Smeer de zalmfilets hiermee in en laat ze een nacht marineren.
Verhit de grillpan en smeer de filets nogmaals helemaal in met de marinade en gril de filets gaar.
Serveer met de sambal en witte rijst.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ikan salmon dan sambal matah (zalm in sambal van sjalotjes) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven