Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ikan Panggang Dibumbui Dengan Manis Dan Assam (makreel in zoet zure saus) recept
Ikan Panggang Dibumbui Dengan Manis Dan Assam (makreel in zoet zure saus) recept

Ikan Panggang Dibumbui Dengan Manis Dan Assam (makreel in zoet zure saus)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de makrelen schoon, ontdoe ze van de koppen, vinnen en staarten en snijd elke vis in 4 moten.
Maak de lomboks schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Maak de rawits schoon en hak deze fijn.
Maak de uienschoon en snij deze in ringen.
Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn.
Maak de djahe en laos schoon en rasp deze fijn .
Laat de zilveruitjes uitlekken.
Wrijf de ingrediŽnten voor de boemboe fijn in een vijzel tot er een homogene kruidenmassa ontstaat.
Verhit de wok met 5 dl olie goed heet en frituur hierin de vismoten bruin.
Neem de vis moten uit de olie en laat deze goed uitlekken.
Neem de olie uit de wok en doe 6 eetlepels olie in de wok en verhit dit.
Fruit de uien, knoflook en rawits tot deze licht beginnen te kleuren.
Voeg dan de kruidenpasta toe en bak het geheel tot het begint te geuren.
Voeg de zilveruitjes toe samen met het water en azijn.
Schep het geheel goed door en verhit het tot dat het kookt.
Leg de vismoten in het geheel.
Laat het geheel ongeveer 8 tot 12 minuten zachtjes pruttelen tot alles goed gaar is.

Serveersuggesties

Als de saus te zuur is kan je eventueel vat suiker toe voegen. Als je de saus dikker wil hebben kan je deze wat binden met aardappelzetmeel.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ikan panggang dibumbui dengan manis dan assam (makreel in zoet zure saus) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven