Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ikan kambing boemboe kemangi  (Makreel met kruidige kokosmelk) recept
Ikan kambing boemboe kemangi  (Makreel met kruidige kokosmelk) recept

Ikan kambing boemboe kemangi (Makreel met kruidige kokosmelk)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de djahe en laos schoon en rasp deze fijn.
Maak de tomaten schoon en snij deze in stukjes.
Kneus met de achterzijde van een mes de serehstengel.
Rooster de kemirienoten en stamp ze fijn.
Marineer de makrelen met de djahe, knoflook en zout voor circa 30 min.
Grill hierna de vis tot het halfgaar is en houd de vis apart.
Maak de ingrediŽnten voor de boemboe schoon en wrijf deze in een vijzel fijn.
Roerbak de boemboe in de hete olie tot het gaat ruiken.
Voeg de santen toe en roer tot het wat dikker wordt.
Voeg de kemangi, tomaat, rawits, laos, salam en sereh toe.
Breng het geheel aan de kook.
Haal het van het vuur en laat de vis in de saus circa 45 minuten marineren.
Gril opnieuw de vis tot goudbruin.
Tijdens het grillen de vis met de saus bestrijken.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ikan kambing boemboe kemangi (makreel met kruidige kokosmelk) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven