Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ikan djeruk tomat (kabeljauw met tomaat) recept
Ikan djeruk tomat (kabeljauw met tomaat) recept

Ikan djeruk tomat (kabeljauw met tomaat)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de lomboks schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Maak de sjalotjes schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Maak de tomaten schoon en snij deze in stukjes.
Pers de citroen uit.
Snij de kabeljauw in vier gelijke stukken.
Bak de kabeljauw in een koekenpan met weinig boter.
Als de vis bijna gaar is, wikkel deze even in folie om het warm te houden.
Fruit de sjalotjes, de lomboks en de djahe in de olie.
Voeg de tomaten met het citroensap, het zout en het water bij het mengsel en laat het geheel 3 minuten koken.
Schep vervolgens voorzichtig de gebakken vis met de sjalotjes en de suiker in de pan.
Laat het geheel met de deksel sudderen op laag vuur tot het geheel gaar is.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ikan djeruk tomat (kabeljauw met tomaat) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven