Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gulai Ikan (Gestoofde makreel in kruidige saus) recept
Gulai Ikan (Gestoofde makreel in kruidige saus) recept

Gulai Ikan (Gestoofde makreel in kruidige saus)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de ui schoon en snipper deze fijn.
Verwijder het zwarte vliesje in de buikholte door het met wat zout te wrijven.
Los de asem op in twee eetlepels warm water en besprenkel daar de vis mee.
Strooi wat peper en zout op de vis en zet dit afgedekt op een koele plaats.
Maak de ui, sambal, laos, kunyit, basilicum en serehpoeder fijn in de vijzel
Voeg er 3 deciliter water bij en breng het mengsel aan de kook.
Snijd de vis in grote moten.
Doe de vis in de saus.
Laat deze op een zacht vuurtje zacht koken tot de vis gaar is.
Als een stukje vis makkelijk van de graat gaat, is het gaar.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gulai ikan (gestoofde makreel in kruidige saus) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven