Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gestoomde zalm  met citroensausje recept
Gestoomde zalm  met citroensausje recept

Gestoomde zalm met citroensausje


Ingrediënten


Bereidingswijze


Knip 4 stukken bakpapier van 30 x 30 cm.
Maak de zalm schoon, verwijder het vel en snijd de zalm in vier stukken.
Leg de stukken zalm in het midden van de stukken bakpapier.
Schil de bleekselderij met een dunschiller en snijd de stengels in dunne plakjes.
Snijd de tomaatjes in reepjes.
Verdeel de bleekselderij, tomaatjes en de tijm over de makreel en druppel er wat citroensap over.
Vouw de stukken bakpapier als pakketjes dicht.
Verwarm de pakketjes ca. 4.5 minuten in de magnetron op vol vermogen.
Kook intussen in een steelpan de visbouillon met 1 eetlepel citroensap in tot er nog ca. 6 eetlepels over zijn.
Roer de slagroom erdoor en kook het geheel nog ca. 3.5 minuten in.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Klop de saus met de staafmixer schuimig.
Zet de pakketjes op vier borden, vouw ze open en schenk de saus over de zalm.
Lekker met wilde en witte rijst.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gestoomde zalm met citroensausje recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven