Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gepocheerde nijlbaars met bieslook recept
Gepocheerde nijlbaars met bieslook recept

Gepocheerde nijlbaars met bieslook


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kneus de peperkorrels in een vijzel.
Hak de peterselie en bieslook zeer fijn.
Snij de citroen in partjes.
Doe de moten vis in een pan kokend water (de moten moeten net onder water staan).
Voeg zout en gekneusde peperkorrels toe en pocheer de nijlbaars ca. 7 minuten op matig vuur.
Neem de moten met een schuimspaan uit het kooknat en leg ze op een voorverwarmde schotel.
Bewaar wat kooknat.

Smelt in een steelpan de boter en roer er de bloem in gedeelten door tot een roux ontstaat.
Voeg 2-3 eetlepels kooknat toe.
Roer er de bieslook en peterselie door en tot slot de groene peperkorrels.
Breng de saus langzaam aan de kook.
Neem de pan van het vuur en doe de saus in een kom.
Schenk een beetje saus over de warme moten vis en bestrooi de schotel met nog wat bieslook.
Garneer met citroen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gepocheerde nijlbaars met bieslook recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven