Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gebakken kabeljauwfilet met pittige paprikasaus recept
Gebakken kabeljauwfilet met pittige paprikasaus recept

Gebakken kabeljauwfilet met pittige paprikasaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de knoflook schoon en sniper deze fijn.
Verwijder de zaden uit de pepers en snijd deze in ringetjes.
Verwijder de zaden en zaadlijsten uit de paprika en snijd deze in stukken.
Rooster de paprika beetgaar op een grill.
Snijd de helft van de geroosterde papriak’s in kleine blokjes.
Snijd de courgette in blokjes.
Verhit in een pan 1 eetlepel olijfolie en fruit 1 teentje knoflook zachtjes aan.
Bak de fijngehakte paprika even mee.
Voeg de bouilon en wijn toe.
Voeg de kruiden en peper toe en laat dit 10 minuten zachtjes sudderen.
Roer het paprikamengsel goed door en laat alles even zachtjes doorkoken
Snij de kabeljauwfilet in 8 gelijke stukken.
Meng in een diep bord de bloem met de shoarmakruiden.
Verhit in een wok 2 eetlepels olijfolie en fruit het andere teentje knoflook zachtjes aan.
Schep de courgette, paprikarepen en de rest van de kruiden erdoor en roerbak het geheel in ongeveer 5 minuten beetgaar.
Voeg zout en peper toe.
Rol de stukken kabeljauw door de bloem, druk de bloem goed aan.
Verhit 3 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en leg de stukken kabeljauw erin.
Bak ze in 2.5 minuten mooi goudbruin.
Keer de kabeljauw voorzichtig met een spatel en bak ook de onderkant in nog 2.5 minuten mooi bruin.
Pureer de paprikasaus eventueel met een staafmixer.
Schep de roergebakken courgette op vier borden.
Leg de kabeljauw erop en schep er wat paprikasaus over.

Serveersuggesties

Lekker met aardappelpuree

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gebakken kabeljauwfilet met pittige paprikasaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven