Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gebakken forel met gember en koriander recept
Gebakken forel met gember en koriander recept

Gebakken forel met gember en koriander


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de gemberwortel, snijd deze in dunne plakjes en die weer in smalle reepjes.
Hak de gepelde teentjes knoflook fijn.
Snijd de lente-uitjes in smalle ringetjes.
Bestrooi de forellen aan de buiten- en binnenkant met peper en zout.
Verdeel de gember, knoflook en de helft van de lente-uitjes in de buikholten van de vissen.
Steek de forellen dicht met een cocktailprikker.
Meng de bloem en de chilipoeder op een bord en wentel de forellen erdoor.
Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de forellen in 4.5 minuten per kant goudbruin en gaar.
Schep ze op voorverwarmde borden.
Voeg de helft van de koriander en de sojasaus, de rest van de lente-uitjes en de sherry bij het bakvet.
Schenk de saus over de vis en strooi de rest van de koriander erover.

Serveersuggesties

Lekker met gebakken rijst of mie

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gebakken forel met gember en koriander recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven